Üdvözöljük az EUCAM-projektben

Az EUCAM egy többnyelvu tanulási rendszer, amely útmutatást nyújt a dolgozóknak a munkafolyamat során és elosegíti az egész életen át tartó tanulás és tudáskezelés alkalmazását a gyártóiparban. A munkafolyamat-orientált tanulás és tudáskezelés többnyelvu környezetben történo alkalmazásával az EUCAM célja egy infrastruktúra bevezetése a munkahelyre, amely összeurópai szinten lehetové teszi az egész életen át tartó tanulást a gyártóipari dolgozók számára.

A tanulás integrált infrastruktúrájaként, az EUCAM a termelési láncolat egészébol szerzi be adatait. A különbözo beszállítók és gépgyártók tudása is folyamatosan integrálható egyetlen központi tanulási rendszerbe. A közös, többnyelvu tanulási infrastruktúra alkalmazásának célja a gyártók, gépgyártók és beszállítók közötti muszaki együttmuködés javításának a megvalósítása, nemzetközi szinten. Az infrastruktúra ugyanakkor elosegíti a kultúrák közötti együttmuködést a különbözo régiókban lévo gyáregységek és struktúrák között.

Ezen kívül az EUCAM tartalmaz egy integrált kvalifikációs rendszert, melynek segítségével a szervezetek összeurópai szinten összehasonlíthatják az ipari kvalifikációs szinteket. Az elso betanítás és a további képzés a dolgozók napi tevékenységének részeként oldható meg. A tanulási rendszer lehetové teszi az elért kvalifikációk dokumentálását és megtekintését is.

In brief

EUCAM = Multilingual Communication in European Car Manufacturing

The EUCAM project is funded by the eContent Programme of the European Commission. Contract No.:
EDC 22238 EUCAM.

Duration of the project:
May, 1st 2005
until October, 31st 2007.

Broschure and flyer

Get the new EUCAM brochure in English and the new EUCAM flyer in nine European languages
... more

Intercultural learning

Learn more about international and multicultural aspects in the context of EUCAM
... moreAll text is available under the terms of the GNU Free Documentation License.